top of page

bevrijding en vrijheid met simpele naai steekjes + naaibuidel !

Updated: Oct 20, 2022

"de naaimachine is een instrument voor bevrijding en vaardigheden zijn een pad tot vrijheid!", zo zegt de bekende nadenker over onder andere mode, Otto von Busch. lees hier zijn verhaaltjes (in het engels).


wil je jouw meest geliefde kledingstuk of knuffel repareren met een mooie draad? of zelf een stoffen dingetje maken?

deze naaisteekjes helpen je op weg!


het naaien kun je doen met een enkele of een dubbele draad. het voordeel van een dubbele draad is dat je garen zo wat sterker is, én dat je je naald niet kunt verliezen :)


het knoopje aan het einde zorgt ervoor dat je eerste steek door de stof blijft zitten, zo zit je draad vast in de stof en kun je beginnen met naaien! dit wordt ook wel de aanhechting genoemd.


met de rijgsteek en de puntsteek kun je rechte lijnen naaien. met de puntsteek naai je de stoffen steviger en sterker aan elkaar vast.


de flanelsteek kan een leuke siersteek zijn, of net als de omhaalsteek en de feston of dekensteek, kunnen deze steken fijn zijn om de randen van je stoffen mee vast te maken, te versieren en te zorgen dat je stoffen niet heel erg gaan rafelen.


vergeet tenslotte niet af te hechten! dit doe je door een paar kleine steekjes naast elkaar te zetten en een knoopje van je garen te maken. klaar! veel plezier!


al je naai gereedschap bij elkaar in jouw naaibuidel!

bundels gemaakt door Isabel, Jadie, Lena, Luna en Pol
21 views0 comments

Comments


bottom of page