top of page

over niki

Niki Milioni (1989) is gepassioneerd over leven in authenticiteit, zelf-expressie en vrijheid voelen in keuze. Vanuit een nieuwsgierige en alles erkennende houding creëert, organiseert en faciliteert Niki ruimtes van leren voor volwassenen en kinderen waarin belichaming, zelf-ontdekking en creëren centraal staat.
 

"Opgegroeid tussen de Griekse en Nederlandse cultuur, groeiden er 2 verschillende persoonlijkheden in mij, waarbij ik in kleding een taal ontdekte om mezelf én onmogelijk uit te spreken woorden mee vorm te geven. 

ik studeerde modevormgeving aan de Rietveld Academie, maakte verre reizen om de oorsprong en helende eigenschappen van stoffen te ontdekken, en studeerde verschillende vormen van yoga.

in 2020 voltooide ik de master Practice Held in Common onder leiding van Pascale Gatzen, die me meer bedding in mijn maakpraktijk bood.

     een thema in mijn leven is de balans in dienstbaarheid naar de 'buitenwereld'. de balans tussen geven en ontvangen. ik was meer een gever dan een ontvanger, meer een ruimtegever dan een ruimtenemer, meer een helper dan een hulpvragende, en voelde meer begrip en gevoel voor de 'ander, dan begrip en gevoel met mezelf. 
jarenlange rugpijn heeft deze patronen meer inzichtelijk en tastbaar gemaakt om deze verhouding bewust te herstellen. 

     de vele jaren van leven met chronische pijn, zowel lichamelijk, emotioneel en mentaal, is een van mijn grootste leermeesters geweest. het leerde me te luisteren naar wat ik / het leven me wilde vertellen; mezelf rust gunnen, oude emoties toelaten, en daarmee oude gewoonte patronen loslaten; de kramp van controle loslaten, kwetsbaar mogen zijn.. heel-worden, hier zijn, mijn gevoel vertrouwen, mijn lichaam totaal te eren en te be-huizen!
in het afgelopen jaar maakte ik de keuze een tweede ingrijpende rugoperatie te ondergaan. deze keuze was één die voor mij niet direct logisch was, maar vanuit mijn hart en ziel gewezen leek. een doodenge sprong in het onbekende, is dit een moment van initiatie geweest in het vertrouwen van de door het hart gewezen weg. en die is een prachtig mysterie...
: )   <3    "

 

Niki past veelal zelf-ontwikkelde methodes toe, die zijn afgeleid van haar studies in modevormgeving (BA Gerrit Rietveld Academie), gemeenschap gerichte kunst en vormgeving (MA Practice Held in Common, ArtEZ), compassievolle communicatie, verschillende vormen van yoga en meditatie, en uit de praktijk werkend met kinderen in variërende omstandigheden; kinderen met speciale aandacht, op verschillende scholen en in asielzoekers gemeenschappen.
Niki is onderdeel van het  z o m e r k a m p collectief, waarin leven en werk in collectiviteit verkend wordt.

IMG_0437.jpg

een verzameling van Niki's doeken en quilts

ORAMA

Eén van Niki's favoriete projecten was haar eindexamen project uit 2013,

een collectie van op maat gemaakte, groeiende kleren voor kinderen uit een asielzoekers gemeenschap in Athene Griekenland. 

In co-operatie met en met dank aan mensenrechtenorganisatie Praksis.

bottom of page