top of page

Hey! Ik ben Niki!

Ik ben actief als…

~ autonoom kunstenaar

~ mode ontwerper

~ gids en facilitator van modedoen en Wenskompas workshops

~ holistisch kindercoach

~ expressief danscoach voor kinderen

~ ontspanningscoach 

 

Ik…

~ ben sensitief, creatief, een ruimteschepper, speels!  

~ heb een invoelend vermogen, dat gidst en niet iemands ervaring invult. 

~ kan goed luisteren, een situatie overzien en van verschillende kanten beschouwen. 

~ houd van de essentie. 

~ communcieer graag zo duidelijk mogelijk, en doe dat het liefst met zo min mogelijk woorden. 

~ ben goed in het verwoorden van gevoelens en percepties. 

~ houd van harmonie in kleur en ruimte, en vind het heerlijk om daarmee te spelen. 

~ houd van evolutie en verandering, en de uitdagingen die die met zich mee brengen! 

~ houd van rust, en mensen worden vaak rustig in mijn aanwezigheid.

 

Waardes

Ik leef in lijn met de waardes van liefdevolle aandacht, eerlijkheid, acceptatie, veiligheid, expressie, spontaniteit, communicatie en dialoog, autonomie, schoonheid, co-creatie, zelf-verantwoordelijkheid, liefde, en zelf-kennis en -realisatie.

Mijn wens in het werken met mensen is dat ieder haarzelf mag zijn en kan evolueren met respect voor het grote geheel.

 

Leven en Lessen

Ik ben opgegroeid tussen de Griekse en Nederlandse landen en cultuur, en zo groeiden er twee verschillende persoonlijkheden in mij, waarbij ik in kleding en kunst een taal ontdekte om wat in mij leefde vorm te geven. 

Gedurende mijn eigen levensweg zijn mijn belangrijkste uitdagingen en lessen geweest om mijzelf en eigen behoeftes te (h)erkennen en communiceren; emoties te (h)erkennen en uiten in plaats van in te slikken; durven te wensen en dromen! 

Mijn intuïtie te vertrouwen; een eetstoornis te overwinnen; verlatingsangst en schuld los te laten; een doodswens te transformeren naar levenszin; mijn lichaam en dit aardeleven te eren; te leven met chronische pijn en te leren van haar boodschappen; te voelen en weten dat alles mogelijk is; leren te ontvangen; leren te genieten van de geneugten van deze wereld; zelf-destructieve gewoontes los te laten en mijn creatieve kracht te vertrouwen; mezelf geluk te gunnen; mezelf met alle angsten en vreugdes te omarmen in ieder moment; mezelf in alles om me heen te zien; me over te geven aan de Bron van al dat is-het Absolute-God en deze te vertrouwen.

 

Stilte, meditatie, visualisaties van Yoga Nidra tot Joe Dispenza, Yoga, stembevrijding, mantra, dans, Non-dualiteit en het telkens weer volgen van de fluisteringen van mijn hart ondersteunen mij in deze processen.


Collectief Z o m e r e n

Ik ben member van Collectief Z o m e r e n. Samen met vijf andere vrouwen (Aliki van der Kruijs, Lenn Cox, Melanie Bomans, Rosanne Van Wijk, Sanne Karssenberg) verkennen we leven en werk in collectiviteit. Lees er hier een artikel over dat we samen geschreven hebben.

Studies
Ik studeerde modevormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam; verschillende vormen van yoga en meditatie; een master in Art & Design Practice Held in Common onder leiding van Pascale Gatzen veelal gericht op gemeenschapsvormen, en waarin compassievolle communicatie een onderdeel was. Ik vervolgde opleidingen in expressieve danscoaching voor kinderen; holistische kindercoaching en systemische coaching (familie opstellingen).

Gids en docent
Ik benader lessen en workshops op basis van veiligheid, autonomie, spontaniteit en co-creatie.
Het proces van leren creëren we samen middels dialoog en polyloog en op basis van de behoeftes aanwezig in een groep. Het is een combinatie van structuur en spontaniteit.
Als gids en docent pas ik veelal zelf-ontwikkelde methodes toe die zijn afgeleid van mijn studies en fascinaties, en uit de praktijk werkend met kinderen in variërende omstandigheden; kinderen met speciale aandacht, op verschillende scholen, asielzoekers gemeenschappen en in privé setting.

EFC04038-689B-4DBF-A1CC-A891AFA014D8_edited.jpg
Een verzameling van doeken en quilt creaties

Eén van mijn favoriete projecten is mijn eindexamen project uit 2013,

een collectie van op maat gemaakte, groeiende kleren voor kinderen uit een asielzoekers gemeenschap in Athene Griekenland. 

Tot stand gekomen in co-operatie met en met dank aan mensenrechtenorganisatie Praksis.

bottom of page